Ett diversifierat och tungt gäng från Sveriges spelbransch ska ta den östgötska spelinkubatorn framåt i det strategiska utvecklingsarbetet. Det nya Advisory Board ska bland annat ge rådgivning kring riskkapital, bygga nätverk internationellt och verifiera att verksamheten är relevant för omvärlden. 

– Vi startade upp med en vision om att etablera spelbranschen i Östergötland och det har vi lyckats med. Nu vill vi skapa ett av världens bästa ekosystem för spelutveckling och är redan på god väg med vårt coworkingspace, sociala ytor för möten, kontorshotell, LiU Game Conference och spelutbildningen Valla Game, säger Tomas Ahlström, initiativtagare och operativ chef för East Sweden Game, ESG.

Tunga namn 
Veteranen Stefan Lampinen, som har kallats “one of the funding fathers of the Swedish gaming industry”, är en av medlemmarna i Advisory Board:

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med ESG, mitt fokus kommer att ligga på samarbeten både med andra regioner i Sverige och internationellt. Tomas och hans team har åstadkommit mycket, detta är bara början på en framgångsresa, inte minst med kopplingen till universitet och de talanger som finns här i regionen, säger Stefan Lampinen.

Av de fyra externa medlemmarna i Advisory Board är tre kvinnor. Linn-Marie Edlund är exekutiv producent på Amplifier Game Invest och representerar investerarsidan, Kajsa Grafström är frilansande CFO, bland annat på Wanderword, och har arbetat med det framgångsrika spelet Stardoll. 

Narin Yousef är vd för Aftnareld och representerar medlemmarna och indieutvecklarna:

– Som spelutvecklare och medlem i ESG sedan 2017 har min spelstudio fått mycket värde både i form av kunskap och gemenskap samt kontakt med både svenska och internationella förläggare och investerare. Jag känner mig ärad att nu få vara medlemmarnas röst för att fortsätta utveckla ESG till nya höjder, säger Narin Yousef.

Koppling till det lokala med utblick mot världen
Ägaren av ESG, fastighetsbolaget Sankt Kors i Linköping, står bakom beslutet att bilda det rådgivande organet, som blir en slags arbetande styrelse utan juridiska förpliktelser.

– När jag talar om vår struktur med spelkollegor som bygger upp spelkluster i städer som Tokyo, Los Angeles eller Paris kommenterar nästan alla det unika med att ett kommunägt fastighetsbolag sponsrar och bidrar till innovation och tillväxt genom ett spelcommunity. ESG:s kärna är starkt kopplad till platsen Ebbepark, det är ”the place to be”, avslutar Tomas Ahlström.

Dessa personer ingår i ESG:s Advisory Board:

Här kan du läsa mer om East Sweden Game:
https://facebook.com/eastswedengame
https://linkedin.com/company/east-sweden-game
https://eastswedengame.se/

Fullständigt pressmeddelande finns här.