Donna Day bjöd kvinnliga och ickebinära spelutvecklarstudenter från hela landet på en heldag späckad med inspiration, kunskap, underhållning och nätverkande. 

Equal Play-medlemmar från Valla Game Education fick chansen att delta på eventen i Skövde tack vare sponsring och stöd från East Sweden Game och Valla Folkhögskola.

”Det var så fint hur vi alla stöttade varandra och gjorde det till en så kul och givande upplevelse tillsammans. Jag har fått en rejäl dos motivation och inspiration för såväl mina studier som min framtida karriär,” berättar Josephine Bengtsson som studerar till spelgrafiker på Valla Game Education.

Donna Day anordnas av föreningen DONNA som likt Equal Play arbetar med främjande av mångfald och jämlikhet i den svenska spelbranschen. I samband med Donna Day fick deltagare även biljetter till Sweden Game Conference, en av landets största konferenser för spelutvecklare, där deltagare kunde lyssna på föreläsningar och paneler om spelutveckling och karriärsmöjligheter.

”Donna Day och Sweden Game Conference är en så himla bra möjlighet att ta del av spelindustrin och kickstarta sitt nätverk. Att Equal Play fick möjligheten att delta innebär en betydelsefull handling till fördel för marginaliserade spelutvecklare i vår gemensamma strävan för en jämlik teknikbransch,” säger Alexander Milton, grundare av Equal Play.

Intresset för Donna Day var rekordstort. Efter de kraftigt begränsande restriktionerna 2020 blev femårsjubileet av nätverksträffen en eftertraktad historia. Totalt togs över 120 ansökningar emot från studenter över hela landet.

”Vi är överväldigade över hur stort intresse DONNA DAY genererar. Men vi har ett generöst och attraktivt erbjudande, vi har flera intressanta spelbolag som stöttar oss, vi har ett gott rykte genom tidigare deltagare och mentorer och dessutom har restriktionerna äntligen lättat,” säger DONNAs grundare Jenny Brusk.