Den 22-28 november är det premiär för Sveriges största spelfestival! Eventet arrangeras i Linköping och här finns något för alla: föreläsningar, kurser, cosplay och såklart massor av gaming och spelturneringar. 

Linköping Game Week startade som ett initiativ att samla flera större evenemang som tidigare år ägt rum under höst- och vinterperioden i en gemensam temavecka. Antalet aktiviteter har sedan dess fyllts på ytterligare och är i dagsläget uppe i över 60 olika arrangemang med allt från VR-show på Borggården, utbildning i spelutveckling och föreläsningar om bland annat AI, gamification och visualisering till brädspel, cosplay och olika spelturneringar i till exempel e-sport och retrospel.

– Alla som vill får bidra med innehåll till Linköping Game Week vilket har gett en fantastisk bredd på innehållet. Bland arrangemangen finns den internationellt framgångsrika LiU Game Conference och arkadspelskvällen Atomic Café på Skylten men också mängder av andra evenemang, föreläsningar, animationskurser, spelkvällar och mycket mer. Jag tror alla kan hitta något som de gillar, det är bara att gå in i kalendariet och kolla runt, säger Tomas Ahlström, grundare och projektledare på East Sweden Game.

Linköping Game Week är uppbyggd runt de tre delarna Game, Learn och Work som tillsammans täcker spelvärldens olika områden. Game riktar sig till personer som spelar som underhållning och här finns bland annat dataspelturneringar, brädspel, quiz och virtual reality. Learn erbjuder föreläsningar och utbildningar för de som vill lära sig mer om spelutveckling och om hur spel kan användas i utbildningssyfte medan Work skapar diskussionsytor för yrkesverksamma inom spelbranschen.

– Med Linköping Game Week vill vi inspirera till lekfulla, kreativa och utvecklande aktiviteter inom gaming. Leken och spelandet är en inkörsport till kultur och tekniskt lärande för unga och vi vill genom den här veckan bidra till Linköpings position som platsen där du möter framtiden, samtidigt som vi sätter Linköping på den svenska spelkartan, säger Kristoffer Dezsi, Projektledare för arrangemang på Linköpings kommun.

Linköping Game Week är ett samverkansprojekt mellan Kultur och fritidsförvaltningen i Linköpings kommun och East Sweden Game – ett tillväxtprojekt som möjliggörs av Sankt Kors.

Se alla aktiviteter under veckan här.


För mer information vänligen kontakta:
Tomas Ahlström, ansvarig för East Sweden Game
tomas@eastswedengame.se, 079-3342500

East Sweden Game är en community och co-workingspace beläget i Ebbepark i Linköping, med Sankt Kors som huvudpartner och initiativtagare. Här samlas entreprenörer, spelutvecklare och digitala kreatörer inom dataspel och digitala upplevelser för att arbeta, utveckla och innovera.