Andra omgången av East Sweden Games acceleratorprogram har precis startat. Intresset var stort även denna gång och deltagarna handplockades av programansvarig Alexander Milton. 

”Vi har ett mycket starkt gäng med stor bredd. Allt från AI och musik till action-RPG. Det visar att Linköping tagit en position inom spelbranschen” säger Alexander Milton som även är affärscoach på East Sweden Game. 

Här är vårens deltagare:

Amberwing
Spelstudio som grundats av en konsult som bestämde sig för att följa och förverkliga sina drömmar. Nu fokuserar han på utveckling av smarta actionspel. Släpper spelet Crystal Corruption i slutet av 2019, som baseras på en idé från ett gamejam.

WaveBots
Grundat av en forskare som sadlade om till att utveckla verktyg för procedurellt genererad musik och ljudeffekter för dataspel, baserat på avancerad AI. Med några klick har spelutvecklare allt ljud de behöver.

Graewolv Games
En av grundarna till Donya Labs som sålde bolaget till Microsoft har nu startat en ambitiös spelstudio i Linköping. Teamet utvecklar nu en prototyp till ett spel baserat på ett välkänt IP.

Therese Kristoffer Publishing 
Utvecklar kluriga rörelsespel för barn som funkar med en enkel webbkamera, baserat på forskning. Har även släppt en matteapp med Christer Fuglesang som bygger på kvantmekaniska principer. 

Yarnot Games
Finalist i LiU Game Awards 2017 med spelet Polterheist, ett actionspel med spöktema för flera spelare. Teamet arbetar nu vidare på spelet och har stora ambitioner. 

Beartwigs
Utvecklar 2D-rollspelsäventyret Farkeep med inspiration från Zelda: Link to the past, Heroes of Hammerwatch och Undertale. Spelet bygger på en egenutvecklad motor med stöd för flera plattformar.

“Acceleratorprogrammet riktar sig till spelutvecklare som vill gå från hobbyutveckling till att driva framgångsrika företag. Men varvar utbildning med eget arbete och gäster från den etablerade spelbranschen samt studiebesök och mycket pitchande.” berättar Alexander Milton.  

Så hur gick det för deltagarna hösten 2018?

  • Dimfrost har inlett samarbete med spelbranschveteranerna Fredrik Malmberg och David Wallsten.  
  • Overflow Games samarbetar med DoubleMoose och har signat en tung förläggare för multipla plattformar.
  • Pugstorm har signat avtal med en internationell förläggare för Nintendo Switch och fler plattformar
  • Aftnareld flyttar in på ESG Office Space och får stort intresse från marknaden
  • Catalope har släppt sitt andra spel Skeletal Dance Party som får mycket bra bemötande av pressen

”ESG Accelerator är otroligt viktig i vårt arbete att skapa den bästa arbetsplatsen i världen för spelutvecklare. Det finns ett uppdämt behov i regionen som får utlopp i programmet” säger Tomas Ahlström som är ansvarig för East Sweden Game. 

Kontakt
Alexander Milton
milton@eastswedengame.se
070-470 09 92‬

www.eastswedengame.se

Högupplöst bild 1
Högupplöst bild 2