East Sweden Game-medlemmen Pugstorm har signerat ett avtal med den internationella spelförläggaren Sold Out för det prisbelönta action-arkadspelet RADICAL RABBIT STEW. Spelet ska lanseras på Nintendo Switch ™, PlayStation®4, Xbox One och PC.

Spelstudion Pugstorm grundades av Iliyas Jorio och Fredrik Präntare 2017 som då pluggade på Linköpings universitet. Nu har man kontor på East Sweden Game i Linköping och har nyligen deltagit i tillväxtprogrammet ESG Accelerator.

Förläggaren Sold Out är baserade i England och har lång erfarenhet av fysisk och digital distribution av dataspel. Man har arbetat med legendariska team som Team 17, Rebellion, Frontier Developments och nu även svenska Pugstorm.

Gör kaningryta i rymden! Greppa din sked och fånga de galna kaninerna i kastruller för att frigöra rymdkockarna. Men tänk fort – annars attackerar kaninerna dig! Med prisbelönta pussel, saftig pixelgrafik och ett mustigt retroljudspår, är RADICAL RABBIT STEW ett pulshöjande action-arkadspel perfekt för nya spelare och retro-fans.

RADICAL RABBIT STEW visades upp på PAX East i Boston i förra veckan och kommer visas upp vid EGX Rezzed i April, där förläggaren Sold Out bjuder spelare att provspela en tidig demo av Nintendo Switch-versionen. Mer detaljer om spelet kommer att avslöjas senare i år, före utgåvan 2020.

“Vi är så glada att vi arbetar med Pugstorm på Radical Rabbit Stew”, säger Katie Clark, produktchef på Sold Out.

RADICAL RABBIT STEW vann första pris på LiU Game Awards 2016, en årlig tävling som hålls i samband med LiU Game Conference. Nu planerar teamet att nyanställa minst en person för att hinna med utvecklingen och påbörja nästa spelprojekt.

“Efter LiU Game Awards bestämde vi oss för att jobba vidare. Spelet har visats upp på många lokala mässor och liknande och alla älskar vårt spel så det är extra kul att det släpps till alla plattformar”, säger Iliyas Jorio som ligger bakom spelidéen.

www.radicalrabbitstew.com

For any enquiries, please contact press@soldout.uk.com
RADICAL RABBIT STEW © 2019 Pugstorm AB
Published by Sold Out Sales & Marketing Ltd.
Pugstorm AB is a proud member of East Sweden Game