Hihat är det mest populära streamingverktyget på den svenska marknaden. Nu har bolaget plockat in 1 MSEK i en tidig såddrunda för att bygga en unik samlingsplats för streamers och deras följare.

2020 överträffades Hihat-teamets förväntningar. De senaste sex månaderna ökade omsättningen hela 300% mot föregående period. Nu tar grundarna in kapital för att lansera en världsunik samlingsplats på Amazonägda Twitch.tv med potential att nå 30 miljoner dagliga användare globalt. Teamet sitter i Stockholm och Linköping där man är medlem i East Sweden Game.

Hihat genererar inkomst åt streamers samt engagemang hos deras följare genom att erbjuda smarta widgets och overlays för livestreaming. Kapitaltillskottet ska användas för att snabba på utvecklingen av en ny innovativ samlingsplats på Twitch.tv.

– “Samlingsplatsen erbjuder virtuella events och finns ett knapptryck bort för streamers och deras följare.”,säger Carl Kernell grundare av Hihat. “Målet är att öka genomsnittlig tittartid och inkomst för livestreams globalt.”

Plattformen hihat.io lanserades 2019 och har redan genererat miljoner åt svenska streamers. Bolagets plattform låter även kreatörer lösa skattefrågan för sina inkomster. Nu ser Hihat en möjlighet att skala upp med en produkt för den globala marknaden.

– “Vi ser ett stort behov hos streamers att kunna monetärisera sitt innehåll och en växande betalvilja hos deras följare.”,säger Mika Köpberg grundare av Hihat.

– ”E-sport och streaming växer lavinartat. Hihat har redan tagit en position på marknaden och vi räknar med en snabb tillväxt. De har ett smart och snabbfotat team som redan bevisat organisk tillväxt.”, säger Rikard Herlitz tidigare CTO på Mojang som utvecklat Minecraft.

Bolagets nya samlingsplats belönar följare och streamers genom att kombinera micro transactions, gamification och sociala interaktioner. Köp på samlingsplatsen stödjer direkt streamers samt ger följare någonting tillbaka.

– “Med vår nya produkt skapar vi inte bara monetärt värde för streamers men också ett värde för följare och livestream-gemenskapen i sin helhet.”,säger Carl Kernell grundare av Hihat.

Investerare i rundan inkluderar förutom Almi Invest en rad erfarna entreprenörer som Rikard Herlitz, Tomas Ahlström, Ludvig Emgård, Ola de Freitas och Gustav Kristiansson.

Hemsida: hihat.io