Pressmeddelande

East Sweden Game är en satsning på att etablera dataspelsbranschen i Linköping med omnejd. För en tid sedan gick man ut med att man inleder en satsning på ett acceleratorprogram riktat mot unga spelbolag. Syftet är att hjälpa teamen att ta steget från prototyp till framgångsrika företag. Ansvarig för programmet är Alexander Milton, affärscoach på East Sweden Game.

Här är de fem utvalda teamen:

Overflow Games
Overflow har tidigare släppt flera framgångsrika spel, bland annat rymdäventyret Star Shelter i VR. Nu arbetar man på ett helgalet spel tillsammans med Youtube-fenomenet Pewdiepie och hans bolag Doublemoose.
www.overflowgames.se

 

Dimfrost Studio
Utvecklar spel baserat på starka berättelser och unika upplevelser. Fick bra recensioner för sitt första spel A Writer And His Daughter. Deras senaste spelkoncept Vaesen bygger på Nordisk mytologi och en trailer har blivit viral i sociala medier.
www.dimfroststudio.com

 

Aftnareld
Fokuserar på äventyrsspel där man spelar tillsammans. Deras första spel Coridden släpps 2019 men speltestas redan nu. Spelet bygger på ett koncept där spelarna får olika roller och måste samarbeta dör att lösa utmaningar och klara spelet.
www.aftnareld.com

 

Catalope Games
Catalope utvecklar spel med mycket humor och innovativ spelmekanik. Grundaren Jesper har utvecklat över 40 spelkoncept och Catalope har redan släppt två spel; Chess Garden VR och rymdpartyspelet Scrap Galaxy.
www.catalope.co

 

Pugstorm
Vinnare av LiU Game Awards 2016 med spelet Radical Rabbit Stew. Efter att ha byggt om spelet från grunden närmar sig en lansering på Nintendo Switch.
www.radicalrabbitstew.com

 

Ansvarig för programmet är Alexander Milton: milton@eastswedengame.se
Läs mer här: www.eastswedengame.se/accelerator

Ansvarig för ESG Accelerator Alexander Milton och några av teamen


Ellinor Morén och Fredrik Selldén, medgrundare av Dimfrost Studio