Visualiseringscenter C och det Norrköpingsbaserade spelföretaget Dimfrost Studio har i veckan inlett ett unikt samarbete. Dimfrost ska bistå Visualiseringscenter i produktionen av domfilmen Making Magic: Hemligheten bakom digitala specialeffekter. 

Spelföretaget Dimfrost har medvind. Efter att tidigare vunnit pris vid både LiU Game Conference och C Awards har nu trailern för deras kommande spel ”Väsen” setts över en miljon gånger.

– Det är jätteroligt att lyckas landa ett sådant här samarbete. Tack vare goda kontakter med spelinkubatorn East Sweden Game fick vi snabbt en bra dialog med Dimfrost. De är en av regionens hetaste spelstudior och vi ser mycket fram emot att jobba med dem, säger Thomas Clifford, projektledare på Visualiseringscenter C.

Making Magic blir en av de första domfilmerna i världen som produceras i ultrahögupplöst 3D-format. Eftersom filmen handlar om specialeffekter kommer den bli visuellt spektakulär samtidigt som den lyfter fram vetenskapen som ligger till grund för effekterna. Filmen beräknas ha premiär i februari 2019.

– Vår domteater är ett unikt verktyg, ungefär som VR-glasögon i storformat för upp till 99 personer samtidigt. Den ger oss möjligheter att visa upp och berätta saker på ett helt nytt sätt. Vi kan till och med flyga ut i världsrymden i realtid. Att landa på Mars är till exempel inga som helst problem i domen. Alla är välkomna att besöka oss, säger Thomas.

Visualiseringscenter C har fått stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse att producera fem vetenskapsdokumentärer och interaktiva upplevelser till domteatern som finns på centret. Det kommer även byggas nya domer i Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå som inom uppdraget kommer visa de filmer som produceras i Norrköping.

Länk till pressmeddelande