Föreställningen ”Other than human” visas nu på Dansens Hus i Stockholm. Under föreställningen får sju personer möta roboten Alex i en förtrolig och intim föreställning. Koreografen Robin Jonssons har utvecklat dansnumret tillsammans med ESG-medlemmen Dyno Robotics. 

Teamet på Dyno Robotics har utvecklat ett system för att fjärrstyra roboten Alex med ett VR-headset. Robotgränssnittet är utvecklat i spelmotorn Unity3D. Koreografen Robin Jonsson använder systemet för att styra roboten i föreställningen i samspel med dansaren Ludvig Daae och publiken. Tanken med dansföreställningen är att utforska kunskap och vetenskap tillsammans med publiken.

”Föreställningen är ett intimt möte med roboten, som utmanar gruppen och väcker tankar om projicering, maktperspektiv, och hur vi tolkar andras beteenden. Det handlar nog mer om mänskligt beteende än om teknik.” skriver DN i sin recension.

“Maskinen lyckas manipulera människan i koreografen Robin Jonssons nya tänkvärda föreställning med roboten Alex.” skriver Svenska Dagbladet.

Läs recensionen på DN: https://www.dn.se/kultur/intimt-mote-med-robot-pa-dansens-hus/ 
Läs recensionen på SVD: https://www.svd.se/roboten-alex-far-publiken-att-spela-med

Läs mer om föreställningen: https://dansenshus.se/event/other-than-human/ 

Dyno Robotics: https://dynorobotics.se 
Tekniken bakom projektet: https://dynorobotics.se/controlling-nao-robot-with-vr-headset-in-dance-show

East Sweden Game: https://eastswedengame.se