Tre spellanseringar från East Sweden Game

33 hyresmedlemmar, 66 digitala medlemmar och tre spellanseringar, det är resultatet drygt två månader efter invigningen av East Sweden Game. I dag torsdag den 12 oktober, lanseras det första spelet som är utvecklat på plats. 

Intresset för Linköpings nya co-working space för entreprenörer och kreatörer inom dataspel och digitala upplevelser har varit stort. Redan två månader efter invigningen av East Sweden Game i Ebbepark är 33 spelutvecklare på plats och tre nya spel på väg att lanseras.

– Det känns fantastiskt att resultatet från satsningen kom så fort. Det är över vår förväntan, även om vi visste att vår region har de bästa förutsättningarna. En viktig framgångsfaktor var att vi smygöppnade och erbjöd spelutvecklarna att provbo över sommaren innan lokalen var helt klar. Redan då föddes nya spelidéer som vi ser resultatet av nu, säger Tomas Ahlström, projektledare för East Sweden Game.

Första spelsläpp ikväll
De tre första spelen som lanseras från East Sweden Game är: ”Star Shelter” av Overflow AB, ”A writer and His Daughter” av Dimfrost Studio AB och Scrap Galaxy av Catalope Games AB. Först ut är ”Star Shelter” som lanseras redan ikväll – ett av de första VR-spelen med klassisk överlevnadsmekanik där spelaren blir strandsatt i en rymdkyrkogård med övergivna skepp. Den enda vägen ut är genom att reparera ett trasigt rymdskepp.

Spelutvecklarna bakom Overflow är långt ifrån några rookisar, det är två grabbar, Jonathan Prytz och Samuel Sekandagu som träffades som sexåringar. Redan då hade de som mål att hitta den perfekta leken och de provade på det mesta. Vid 14 års ålder skapade de sina första dataspel. Nu, tio år senare, lanserar de sitt åttonde spel på marknaden.

– Vi brinner för det vi gör och är tacksamma över att ha möjlighet att jobba med vår hobby. Satsningen på East Sweden Game är en fantastisk möjlighet både för oss som redan är etablerade att få inspiration och dela erfarenheter, men också för alla yngre som har ett intresse, här har de stora möjligheter att få testa, säger Jonathan Prytz.

Här finns mer information om spelen: https://eastswedengame.se/games/

Media hälsas välkomna att delta på lanseringen av Star Shelter.

 Tid: den 12 oktober kl. 17.00

Plats: East Sweden Game, Westmansgatan 47, Ebbepark, Linköping


För mer information vänligen kontakta:
Tomas Ahlström, Project Manager East Sweden Game
tomas@eastswedengame.se, 070-089 57 29

East Sweden Game är ett co-workingspace beläget i Ebbepark, med Sankt kors som huvudpartner och initiativtagare. Här samlas entreprenörer, spelutvecklare och digitala kreatörer inom dataspel och digitala upplevelser för att arbeta, utveckla och innovera.

 


Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/east-sweden-game/r/tre-spellanseringar-fran-east-sweden-game,c2365762